Μαγική η πρώτη εμφάνιση της Γιώτας Νέγκα στο Λονδίνο

ΔΕΥΤΕΡΑ 19nega cockpit4 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ: “THE COCKPIT”, MARYLEBONE, LONDON

Πιάνο: Άκης Μουχλιανίτης

Με μία συγκινητική, sold out συναυλία εγκαινίασε η Γιώτα Νέγκα τις εμφανίσεις της
στην Ευρώπη!
Τη Δευτέρα 19 Οκτώβριου εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο “The Cockpit” στο κεντρικό Λονδίνο, αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις στο κοινό που γέμισε ασφυκτικά το χώρο του θεάτρου, για να απολαύσει μία από τις καλύτερες τραγουδίστριες της σύγχρονης ελληνικής σκηνής σε μια ιδιαίτερη, προσωπική συναυλία. Αξίζει να σημειωθεί πως εκτός από τους Έλληνες που ζουν στο Λονδίνο, μεγάλο μέρος του κοινού ήταν διεθνές, αποδεικνύοντας πως οι μεγάλες ερμηνείες καταργούν τους περιορισμούς της γλώσσας.

Η Γιώτα Νέγκα μπήκε στην σκηνή του Cockpit τραγουδώντας a capella τον «Γλάρο» (στίχοι και μουσική: Βάσω Αλαγιάννη) και διασχίζοντας όλη την σκηνή με αργά, σταθερά βήματα, μαγνήτισε αμέσως το κοινό με την άρτια και αισθαντική φωνή της, αλλά και με τη ζεστή παρουσία της. Με τη συνοδεία του Άκη Μουχλιανίτη στο πιάνο, η Γιώτα Νέγκα παρουσίασε ένα καθηλωτικό πρόγραμμα, δίνοντας βήμα όχι μόνο στα ήδη αγαπημένα τραγούδια από το τελευταίο της άλμπουμ, το «Καινούριο Φιλί», αλλά και σε σπουδαία τραγούδια κορυφαίων Ελλήνων συνθετών, που γοήτευσαν το κοινό. Ο Χατζιδάκις, ο Θεοδωράκης, ο Τσιτσάνης, ο Καλδάρας, ο Άκης Πάνου κ.α. συναντήθηκαν με σύγχρονους δημιουργούς όπως ο Μικρούτσικος, ο Κραουνάκης, ο Ζούδιαρης, ο Λειβαδάς και βέβαια ο Θέμης Καραμουρατίδης, σε ένα εξωστρεφές, συναρπαστικό, παθιασμένο πρόγραμμα. Ένα πρόγραμμα που κινήθηκε ευφυώς ανάμεσα στο χθες και το σήμερα, τιμώντας το καινούριο και το παλιότερο της ελληνικής μουσικής, ενώ δεν έλειψαν και αγγλόφωνα τραγούδια-έκπληξη.

Η άρτια διοργάνωση της βραδιάς ανήκει στην εταιρία Ark4Art, με έδρα το Λονδίνο

Επιστρέφοντας στην Ελλάδα, η Γιώτα Νέγκα ετοιμάζει τις νέες της εμφανίσεις που θα πραγματοποιηθούν το Δεκέμβριο στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο μαζί με τον συνθέτη Θέμη Καραμουρατίδη, σχεδόν ταυτόχρονα με την κυκλοφορία από την Feelgood Records του καινούριου τους άλμπουμ , σε στίχους Οδυσσέα Ιωάννου.

 

X