Δήμητρα Γαλάνη “CHRONOS”

CHRONOS Δήμητρα Γαλάνη

Πέτρος Κλαμπάνης κοντραμπάσο
Θωμάς Κωνσταντίνου ούτι, λαούτο, κιθάρα
Σπύρος Μάνεσης πιάνο
Χρήστος Ραφαηλίδης βιμπράφωνο

5 & 6 Ιανουαρίου στο GAZARTE
9 Ιανουαρίου στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

Το project Chronos πρωτοπαρουσιάστηκε ένα χρόνο πριν με τη μορφή ανοιχτής πρόβας στο Gazarte (Δεκέμβριος 2014) σε δύο παραστάσεις που αμέσως έγιναν sold out. Το καλοκαίρι που μας πέρασε παρουσιάστηκε στα μεγαλύτερα φεστιβάλ της χώρας και γνώρισε την αποδοχή του κοινού κερδίζοντας παράλληλα διθυραμβικές κριτικές από τα Mέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Μετά από την τεράστια επιτυχία που έχει γνωρίσει παρουσιάζεται ξανά τον Ιανουάριο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Chronos. Η συνάντηση της Δήμητρας Γαλάνη με ένα κουαρτέτο εξαιρετικών Ελλήνων μουσικών με κεντρικό άξονα τραγούδια που έχουν γράψει οι μεγάλοι μας δημιουργοί, ποιητές και συνθέτες.
Οι ενορχηστρώσεις της ομάδας αυτών των μουσικών αναδεικνύουν με έναν μοναδικό τρόπο τις επιρροές της ελληνικής μουσικής από την Ανατολή και τη Δύση. Ο Πέτρος Κλαμπάνης στο κοντραμπάσο, ο Θωμάς Κωνσταντίνου στο ούτι, λαούτο και κιθάρα, ο Σπύρος Μάνεσης στο πιάνο, ο Χρήστος Ραφαηλίδης στο βιμπράφωνο γίνονται ένα «σώμα» με την Δήμητρα Γαλάνη που είναι η «κορυφαία αυτού του χορού». Η ερμηνεύτρια εδώ συμπυκνώνει την ιστορία του ελληνικού τραγουδιού καθώς είναι κι η ίδια μέρος αυτής μιας και διδάχτηκε από αυτούς τους σπουδαίους δημιουργούς από τα πρώτα της βήματα. Σαν ένας συνδετικός κρίκος ενώνει το παρελθόν με το σήμερα.

Chronos (Xρόνος) σ’αυτήν την μοναδική παράσταση είναι με έναν τρόπο η Δήμητρα Γαλάνη. Chronos είναι αυτά τα τραγούδια που πάντα έχουμε ανάγκη να ανακαλούμε για να επαναπροσδιορίζουμε τον πολιτισμό μας.
To album “Chronos” κυκλοφορεί τέλος Δεκεμβρίου από την The In Sound.

GAZARTE Theater Stage
Τρίτη 5 & Τετάρτη 6 Ιανουαρίου 2016 | 21:00
ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Σάββατο 9 Ιανουαρίου 2016 Ι 21:00 (ΑΙΘΟΥΣΑ ΦΙΛΩΝ ΜΟΥΣΙΚΗΣ Μ1)

X