Φοίβος Δεληβοριάς «Η Ταράτσα του Φοίβου»-Πανηγυρικός Επίλογος!

ΣΑΒΒΑΤΟ 30 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ- ΚΥΡΙΑΚΗ 1 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Με ένα πανηγυρικό τελευταίο διήμερο παραστάσεων που συμπεριελάμβανε και τη μεγάλη βραδιά του τελικού διαγωνισμού «Ζαρντινιέρα Academy», ολοκλήρωσε τον κύκλο της το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου και την Κυριακή 1 Οκτωβρίου, η «Ταράτσα» του Φοίβου Δεληβοριά.

Ύστερα από τρεις μήνες άκρως επιτυχημένων παραστάσεων και χιλιάδες θεατών, η «Ταράτσα του Φοίβου», που έφερε ξανά στο προσκήνιο την παράδοση των αστικών αναψυκτηρίων, έγινε το στέκι του καλοκαιριού και φιλοξένησε πρόσωπα με σημασία από πολλούς και διαφορετικούς χώρους τέχνης, αποχαιρέτησε τους φίλους της και ανανέωσε το ραντεβού μαζί τους για το επόμενο καλοκαίρι.

Ο οριστικός επίλογος γράφτηκε την Κυριακή με την εξ αναβολής λόγω βροχής παράσταση με τη συμμετοχή του Διονύση Σαββόπουλου και του Χρήστου Λούλη. Όλος ο θίασος της Ταράτσας, μαζί με τον Φοίβο Δεληβοριά και τον Σπύρο Γραμμένο έπαιξαν για μια τελευταία φορά την μόνιμη παράσταση με χαρακτηρηστικό επίλογο το «Καλοκαίρι θα’ρθει». Μια μέρα πριν, το Σάββατο ,πραγματοποιήθηκε ο τελικός διαγωνισμός «Ζαρντινιέρα Academy» με τη συμμετοχή της Νατάσσας Μποφίλιου, του Θανάση Αλευρά και 12 εκπληκτικών stand up comedians.

 

Οι 12 δημιουργοί που επέλεξε το κοινό της Ταράτσας για τον τελικό διαγωνισμό, βρέθηκαν πάλι μπροστά στην κριτική επιτροπή που επέλεξε τους 24 που διαγωνίστηκαν ανά δύο στα διήμερα της Ταράτσας, ύστερα από συνολικά 304 συμμετοχές και πάνω από 500 τραγούδια.

Οι 12 εξαιρετικοί καλλιτέχνες-φιναλίστ ήταν οι:

Ελβίρα Δαγιόγλου
Kaylyn
Τέρψη Κονταργύρη
Αλεξάνδρα Μαρκοπούλου
Άννα Μαρία Μπιλίδα
Γιωργής Τσουρής
Γιάννης Παπαγεωργίου
Γιώργος Πετρόπουλος
Πάνος Τσίρος
Δημήτρης Χατζηδημητρίου
Ντορίτα Χωραφά
Valsia

Την κριτική επιτροπή αποτελούσαν οι : Μαρία Βουμβάκη, Δήμητρα Γαλάνη, Φοίβος Δεληβοριάς, Γεράσιμος Ευαγγελάτος, Άγγελος Παπαδημητρίου, Κατερίνα Σταματάκη (PROSPERO), Άγγελος Τριανταφύλλου, Ελένη Φωτάκη.

Το πρώτο βραβείο της κριτικής επιτροπής, το οποίο συνέπεσε με το βραβείο κοινού, έλαβε η ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ με το τραγούδι «Ο άλλος μου εαυτός» . Το δεύτερο βραβείο της κριτικής επιτροπής έλαβε η ΕΛΒΙΡΑ ΔΑΓΙΟΓΛΟΥ με το τραγούδι «Αδυνάτισες και με παράτησες». Τα βραβεία απένειμαν στους νικητές, ο Φοίβος Δεληβοριάς, η Νατάσσα Μποφίλιου και ο Θανάσης Αλευράς.
Τα δύο παραπάνω τραγούδια των επιτυχόντων του διαγωνισμού θα κυκλοφορήσουν σύντομα με τη συμπαραγωγή και τη φροντίδα του ΦΟΙΒΟΥ ΔΕΛΗΒΟΡΙΑ και της PROSPERO .

Κάπως έτσι, γιορτινά και φθινοπωρινά, ολοκληρώθηκε το μαγικό πολυθέαμα του Φοίβου Δεληβοριά, που για τρεις ολόκληρους μήνες άναψε τα φώτα του κάτω από τον ουρανό της πόλης για να προσδώσει στα καλοκαιρινά θεάματα μία «παλαιάς κοπής» ευγένεια, χαρά και προσωπική ελεύθερη ματιά. Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους όσοι συνέβαλαν στη μεγάλη καλλιτεχνική και εμπορική επιτυχία της «ΤΑΡΑΤΣΑΣ ΤΟΥ ΦΟΙΒΟΥ», η οποία προετοιμάζεται ήδη για το επόμενο καλοκαίρι !


Η ΤΑΡΑΤΣΑ ΤΟΥ ΦΟΙΒΟΥ»

Εμφανίστηκαν σε όλες τις παραστάσεις:
ΦΟΙΒΟΣ ΔΕΛΗΒΟΡΙΑΣ
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΑΜΜΕΝΟΣ
Τραγούδι: ΝΕΦΕΛΗ ΦΑΣΟΥΛΗ
Μάγος: ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ
Burlesque: LA DANDIZETTE
Το μουσικοχορευτικό ντουέτο ΣΤΕΝΟΣ ΚΟΡΣΕΣ (Άννη Θεοχάρη, Έλσα Λουμπαρδιά)

Κείμενα: ΦΟΙΒΟΣ ΔΕΛΗΒΟΡΙΑΣ – ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΑΜΜΕΝΟΣ – ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΝΙΑΤΗΣ
Σκηνοθεσία: ΑΓΓΕΛΟΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ
Σκηνικά: ΕΛΛΗ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΥ
Artwork: ΜΥΡΤΩ ΔΕΛΗΒΟΡΙΑ
Artwork προσαρμογές: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΓΕΩΡΓΑΝΤΑΣ
Φωτογραφίες: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΚΡΗΣ
Φιλικό αρχείο: ΣΙΔΕΡΗΣ ΠΡΙΝΤΕΖΗΣ

Ηχοληψία: ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΕΤΡΟΛΙΑΣ
Σχεδιασμός φωτισμών: ΑΛΕΚΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ

Μουσικοί:
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΣΑΚΑΣ (σαξόφωνο)
ΣΩΤΗΡΗΣ ΝΤΟΥΒΑΣ (τύμπανα)
ΚΩΣΤΗΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ (πλήκτρα)
YOEL SOTO (μπάσο)
και οι επιτυχόντες της ΖΑΡΝΤΙΝΙΕΡΑ ACADEMY

X