Έλλη Πασπαλά – My American Songbook – Ηρώδειο

Ωδείο Ηρώδου Αττικού – Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου
Κυριακή 09 Ιουλίου στις 21:00

Συμμετέχει ο Vassilikos

Μια ανθολογία αμερικανικών τραγουδιών περιλαμβάνει πάντα κάποια από τα αριστουργήματα των Τζορτζ Γκέρσουιν, Κόουλ Πόρτερ και Λέοναρντ Μπέρνσταϊν και τραγούδια όπως τα κλασικά πλέον «Over the Rainbow», «Moon River», «Cry Μe a River», που έχουν ταξιδέψει δεκαετίες ολόκληρες στον χρόνο, φτάνοντας με μελωδικότητα και αρμονία μέχρι το σήμερα.

Η Έλλη Πασπαλά αγκαλιάζει αυτά τα μαγικά τραγούδια του παρελθόντος στην προσωπική της ανθολογία, My American Songbook, προσθέτοντας στο δικό της «Τετράδιο αμερικανικών τραγουδιών» και δημιουργίες νεότερων τραγουδοποιών, όπως οι Τόρι Έιμος, Λέοναρντ Κοέν, Μπομπ Ντίλαν, Κάρολ Κινγκ, Τζόνι Μίτσελ, Ράντι Νιούμαν, Πρινς, Λου Ριντ, Πολ Σάιμον και Στίβι Γουόντερ, που αγαπήθηκαν με πάθος από εκατομμύρια ανθρώπους σε όλον τον κόσμο, σημαδεύοντας γενιές και εποχές, και εμπνέοντας νεότερους καλλιτέχνες παγκοσμίως.

Τραγούδια δυναμικά αλλά και λυρικά, προσωπικά, πνευματώδη, παιχνιδιάρικα αλλά και ανατρεπτικά, προκλητικά, επαναστατικά, που έχουν συγκινήσει –και πολλές φορές συγκλονίσει– όλους μας: «Bridge over Τroubled Water», «Both Sides Now», «God’s Song», «Superstition», «Nothing Compares 2 U», «Walk on the Wild Side», «Dance Me to the End of Love»…. Δημιουργίες μοναδικές και αναλλοίωτες στον χρόνο, συνεχίζουν τη μεγάλη παράδοση του αμερικανικού τραγουδιού συμπυκνώνοντας τη φωνή μιας χώρας που αγκαλιάζεται από δύο απέραντους ωκεανούς.

Στη μαγευτική σκηνή του Ηρωδείου και ο μοναδικός Vassilikos, αγαπημένος μουσικός συνοδοιπόρος της Έλλης Πασπαλά. Μαζί και χώρια θα μοιραστούν με το κοινό αυτά τα μονάκριβα δώρα που μας έχουν χαρίσει αμέτρητοι δημιουργοί από την Αμερική τα τελευταία σχεδόν 100 χρόνια.

Τους συνοδεύει ένα μουσικό σύνολο από σπουδαίους σολίστες, με επιμέλεια και ενορχήστρωση από τον εξαιρετικό σαξοφωνίστα και συνθέτη Ντέιβιντ Λυντς. Την «εικόνα» της παράστασης συμπληρώνει, με τους ατμοσφαιρικούς φωτισμούς της, η Στέλλα Κάλτσου.

tickets: www.viva.gr/tickets/music/elli-paspala-the-american-songbook/

Σημείωση: H συναυλία της Έλλης Πασπαλά στο Ηρώδειο είχε αρχικά προγραμματιστεί για την Κυριακή 25 Ιουνίου, αλλά μεταφέρεται και θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 9 Ιουλίου, εξαιτίας της διεξαγωγής των εθνικών βουλευτικών εκλογών. Τα εισιτήρια για όσους θεατές τα έχουν ήδη προμηθευτεί ισχύουν και για τη νέα ημερομηνία. Όσοι δεν επιθυμούν τη μεταφορά των εισιτηρίων τους στη νέα ημερομηνία και θέλουν την άμεση εξαργύρωσή τους, παρακαλούμε να απευθυνθούν στα Ταμεία του Φεστιβάλ αποκλειστικά μέσω e–mail στο tickets@aefestival.gr

Συντελεστές:
ΕΛΛΗ ΠΑΣΠΑΛΑ
Special guest Vassilikos

David Lynch ενορχηστρώσεις τενόρο & σοπράνο σαξόφωνο, φλάουτο, κρουστά
Τάκης Φαραζής πιάνο, πλήκτρα
Πέτρος Κλαμπάνης κοντραμπάσο,
Γιάννης Αγγελόπουλος τύμπανα
Κώστας Παναγιωτίδης 1ο βιολί
Χαράλαμπος Καρασαβίδης 2ο βιολί
Αγγέλα Γιαννάκη βιόλα
Δημήτρης Τραυλός βιολοντσέλο
Χριστίνα Παντελίδου αγγλικό κόρνο & όμποε
Μάνος Βεντούρας γαλλικό κόρνο
Δημήτρης Ντακοβάνος φαγκότο
Tommy Lynch τενόρο & άλτο σαξόφωνο, φωνητικά

Σχεδιασμός & χειρισμός φωτισμών Στέλλα Κάλτσου
Ηχοληψία Γιάννης Παξεβάνης, Παναγιώτης Σπυρόπουλος
Φωτογραφίες – Βίντεο Βάσια Αναγνωστοπούλου
Εκτέλεση παραγωγής PROSPERO

X