ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΡΑΜΗΣ – “ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΚΟΤΕΙΝΟ ΕΡΩΤΑ ΣΤΟΝ ΕΡΩΤΟΚΡΙΤΟ”

Με Μάριο Φραγκούλη και Θοδωρή Βουτσικάκη
Συμφωνική Ορχήστρα Νέων MOYSA
19/5 – Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

Την Παρασκευή 19 Μαΐου 2023, το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης παρουσιάζει “ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΚΟΤΕΙΝΟ ΕΡΩΤΑ ΣΤΟΝ ΕΡΩΤΟΚΡΙΤΟ”, μία αφιερωματική συναυλία στο συνθέτη Δημήτρη Μαραμή. Για πρώτη φορά παρουσιάζονται μέρη από τα σημαντικότερα μουσικά έργα του συνθέτη με τους Μάριο Φραγκούλη, Θοδωρή Βουτσικάκη και τη Συμφωνική Ορχήστρα Νέων MOYSA του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης, σε μουσική διεύθυνση κι ενορχήστρωση Θοδωρή Παπαδημητρίου. Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί με το συνθέτη στο πιάνο και τη συμμετοχή των ταλαντούχων τραγουδιστών Ελένης Δημοπούλου, Μέλας Γεροφώτη και Νίκου Κύρτσου. Μία συναυλία αφιερωμένη στη μνήμη της σπουδαίας καλλιτεχνικής διευθύντριας του Sani Festival, Όλγας Ταμπουρή-Μπάμπαλη.

Ο μελωδιστής Δημήτρης Μαραμής επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη μετά την επιτυχία της φετινής σαιζόν, του μιούζικαλ για παιδιά Γκάρης, το μιούζικαλ και τη μουσική του για τους Εχθρούς, μια ερωτική ιστορία, και τα δύο παραγωγές του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος. Έχοντας στην εργογραφία του την όπερα Ελευθέριος Βενιζέλος, το μιούζικαλ Στοιχειωμένοι, τη λαϊκή όπερα Καπετάν Μιχάλης, αλλά και τους κύκλους τραγουδιών Σκοτεινός Έρωτας, Αισθηματική Ηλικία και Συμπόσιον, έρχεται με εκλεκτούς συνεργάτες στο Μέγα-ρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, πέντε χρόνια μετά τη μεγάλη επιτυχία του μιούζικάλ του Ερωτόκριτος, με τις καλύτερες στιγμές από τα πιο σημαντικά και όμορφα έργα του.

Μια μουσική διαδρομή του συνθέτη με πρώτη ύλη τον πλούτο των συνθέσεών του και των διαχρονικών στίχων ποιητών που έχει μελοποιήσει, όπως: Βιτσέντζος Κορνάρους, Ναπο-λέων Λαπαθιώτης, Λάμπρος Πορφύρας, Μιχάλης Γκανάς, Σωτήρης Τριβιζάς, κ.ά..

Δημήτρης Μαραμής : Σύνθεση, Πιάνο
Θοδωρής Παπαδημητρίου : Ενορχήστρωση, Μουσική διεύθυνση

MOYSA – Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης
Τραγούδι: Μάριος Φραγκούλης, Θοδωρής Βουτσικάκης και οι Ελένη Δημοπούλου, Μέλα Γεροφώτη, Νίκος Κύρτσος.

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
30€, 25€, 20€, 15€, 10€ (μειωμένο)

εισιτήρια: viva.gr

X