Γιώργος Ανδρέου-Το Τέλος της παιδικής ηλικίας-Μνήμη Σερρών

ΤΡΙΤΗ 29 ΙΟΥΝΙΟΥ: ΠΑΡΚΟ ΗΡΩΩΝ

Στις 29 Ιουνίου η πόλη των Σερρών γιορτάζει την απελευθέρωση της το 1913 και την πολυπόθητη ένταξη της στο ελληνικό κράτος. Συμμετέχει επίσης στους εορτασμούς για την επέτειο των διακοσίων χρόνων από την εθνική παλιγγενεσία και τιμά ξεχωριστά έναν από τους πρωτεργάτες της Επανάστασης, τον Σερραίο Εμμανουήλ Παπά. Υποδέχεται με μεγάλη χαρά και συγκίνηση την Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Αικατερίνη Σακελλαροπούλου που επισκέπτεται τις Σέρρες και κοσμεί με την παρουσία της την συγκινητική συγκυρία.
Πολλές σημαντικές εκδηλώσεις έχει οργανώσει ο δήμος Σερρών για την φετινή διπλή επέτειο, με την καθοδήγηση και επιστασία του δημάρχου Αλεξάνδρου Χρυσάφη. Η κεντρική μουσική εκδήλωση της επετείου είναι η συναυλία του Σερραίου συνθέτη Γιώργου Ανδρέου στον ανακαινισμένο και αναβαθμισμένο χώρο του Ηρώου Σερρών, αφιερωμένου στην μνήμη όσων Σερραίων έδωσαν την ζωή τους πολεμώντας για την πατρίδα μας.
Ο Γιώργος Ανδρέου θα παρουσιάσει στο πρώτο μέρος της συναυλίας, στην ολοκληρωμένη του μορφή, το έργο “Το τέλος της παιδικής ηλικίας – μνήμη Σερρών”, που αποτελείται από ορχηστρικές συνθέσεις και τραγούδια. Δύο τραγούδια είναι σε στίχους Θοδωρή Γκόνη, ένα σε στίχους του συνθέτη, ενώ έχει μελοποιηθεί και ένα ποίημα του σημαντικού Σερραίου λογοτέχνη, ιστορικού και λαογραφικού μελετητή Γιώργου Καφταντζή. Ξεχωριστή στιγμή του έργου “Το τέλος της παιδικής ηλικίας – μνήμη Σερρών” αποτελεί ο “Ύμνος των Σερρών”, σε στίχους του συνθέτη. Στο δεύτερο μέρος της συναυλίας θα ακουστούν τραγούδια του Γιώργου Ανδρέου με διαχρονική διαδρομή, αγαπητά στο πανελλήνιο ακροατήριο.
Ερμηνεύουν οι διακεκριμένοι ερμηνευτές Ελένη Τσαλιγοπούλου, Γιάννης Κότσιρας, Κορίνα Λεγάκη. Συμμετέχει ο Σερραίος νέος ερμηνευτής Νίκος Αλεξιάδης. Διαβάζει ο γνωστός ηθοποιός Πέτρος Λαγούτης. Το κείμενο “Οι Σέρρες μέσα στον χρόνο” έχει γράψει η σημαντική και με πανελλήνια αναγνώριση Σερραία φιλόλογος Αλεξάνδρα Μπαϊρα. Στην εκτέλεση του “Ύμνου των Σερρών” συμμετέχει η χορωδία του Μουσικού Σχολείου Σερρών.
Η ορχήστρα στελεχώνεται από λαμπρούς δεξιοτέχνες της ελληνικής μουσικής: Τάσος Αθανασιάς (ακορντεόν), Μάνος Αχαλινωτόπουλος (κλαρίνο), Στέργιος Γαργάλας (βιολί), Βαγγέλης Καλαμάρας (τύμπανα), Μανώλης Καραντίνης (μπουζούκι), Βαγγέλης Καρύπης (κρουστά), Γιώτης Κιουρτσόγλου (μπάσο), Μιχάλης Πορφύρης (τσέλο). Στο πιάνο ο συνθέτης.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:
Ερμηνεύουν:
ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΝΔΡΕΟΥ
ΕΛΕΝΗ ΤΣΑΛΙΓΟΠΟΥΛΟΥ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΤΣΙΡΑΣ
ΚΟΡΙΝΑ ΛΕΓΑΚΗ
ΝΙΚΟΣ ΑΛΕΞΙΑΔΗΣ

Διαβάζει: ΠΕΤΡΟΣ ΛΑΓΟΥΤΗΣ

Μουσικοί: ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΝΔΡΕΟΥ, Πιάνο
ΤΑΣΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΑΣ, Ακορντεόν
ΜΑΝΟΣ ΑΧΑΛΙΝΩΤΟΠΟΥΛΟΣ, Κλαρίνο
ΣΤΕΡΓΙΟΣ ΓΑΡΓΑΛΑΣ, Βιολί
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΚΑΛΑΜΑΡΑΣ, Τύμπανα
ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΑΡΑΝΤΙΝΗΣ, Μπουζούκι
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΚΑΡΥΠΗΣ, Κρουστά
ΓΙΩΤΗΣ ΚΙΟΥΡΤΣΟΓΛΟΥ, Μπάσο
ΜΙΧΑΛΗΣ ΠΟΡΦΥΡΗΣ, Τσέλο
 
ΗΧΟΛΗΨΙΑ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΕΤΡΟΝΙΚΟΛΟΣ
ΦΩΤΙΣΜΟΙ: ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΤΡΕΠΑΣ
EΠΙΜΕΛΕΙΑ & ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΑΥΛΙΑΣ: PROSPERO – ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΣΤΑΜΑΤΑΚΗ www.prospero.com.gr

Ώρα έναρξης: 21.00
Ώρα εισόδου: 20.00
Είσοδος: με προσκλήσεις

*‘Όλοι οι εισερχόμενοι πρέπει να φοράνε μάσκες και να προσέλθουν νωρίτερα γιατί η είσοδος θα είναι σταδιακή και ελεγχόμενη. Θα τηρηθεί κατά γράμμα το υγειονομικό πρωτόκολλο που ορίζει ο ΕΟΔΥ για τις προσελεύσεις στους χώρους θεαμάτων και ακροαμάτων.

«Η είσοδος στη συναυλία θα γίνεται μόνο με προσκλήσεις, οι οποίες θα διατίθενται στα γραφεία της ΚΕΔΗΣ, Εθνικής Αντίστασης 34, τηλ. 2321068900 και στο Γραφείο Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων του Δήμου Σερρών τηλ. 2321350112, ενώ ειδικό stand θα στηθεί μπροστά από το Δημοτικό Μέγαρο των Σερρών, προκειμένου να διατίθενται προσκλήσεις για τη συναυλία τις ώρες και ημέρες λειτουργίας της αγοράς.
Όσοι επιθυμούν να παρακολουθήσουν δωρεάν τη μεγάλη αυτή συναυλία θα πρέπει να το δηλώσουν ηλεκτρονικά και συγκεκριμένα στην ιστοσελίδα serres2021.gr και tickets2021.serres.gr όπου και θα συμπληρώσουν το ονοματεπώνυμο και τον Α.Μ.Κ.Α. τους. Στη συνέχεια θα μεταβούν σε ένα από τα τρία σημεία διάθεσης, προκειμένου να παραλάβουν την πρόσκλησή τους δηλώνοντας τον Α.Μ.Κ.Α.»
Στη συναυλία θα τηρηθεί κατά γράμμα το υγειονομικό πρωτόκολλο που ορίζει ο ΕΟΔΥ για τις προσελεύσεις στους χώρους θεαμάτων και ακροαμάτων.
Η είσοδος των προσκεκλημένων στον χώρο της εκδήλωσης θα ολοκληρωθεί στις 20:00, ώστε η προσέλευση να είναι σταδιακή και ελεγχόμενη.
Όλοι οι εισερχόμενοι πρέπει να φοράνε μάσκες και να επιδεικνύουν στην είσοδο το αρνητικό Self Test είτε τη βεβαίωση διπλού εμβολιασμού.
Για τη διευκόλυνση των προσκεκλημένων θα υπάρχει ελεύθερος χώρος πάρκινγκ στον χώρο του σιδηροδρομικού σταθμού.

X