bio & works

savina

Σαβίνα Γιαννάτου

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Μελέτησε τραγούδι με τη Γωγώ Γεωργιλοπούλου και αργότερα με το Σπύρο Σακκά στο Εργαστήρι Φωνητικής Τέχνης. Αποφοίτησε από το τμήμα  Performance and Communication Skills του Guildhall School of Music and Drama στο Λονδίνο με υποτροφία του Μουσηγέτη.
Η επαγγελματική της σταδιοδρομία ξεκίνησε το 1979 με την εκπομπή του Γ’ Προγράμματος της ΕΡΤ “Εδώ Λιλιπούπολη”.
Από τότε, έχει συνεργαστεί με πολλούς  Έλληνες συνθέτες.
Για δέκα χρόνια υπήρξε μέλος του Εργαστηρίου Παλιάς Μουσικής.
Από το 1992 ασχολείται με τον ελεύθερο αυτοσχεδιασμό στο χώρο της free jazz.
Από το 1994 συνεργάζεται με το γκρουπ Primavera en Salonico με τους οποίους εχει ερμηνεύσει τραγούδια από την Μεσόγειο σε δίσκους (ΛΥΡΑ και ECM) και σε πολλά φεστιβάλ σε όλο τον κόσμο.
Έχει συνθέσει μουσική για το Εθνικό Θέατρο, το ΔΗΠΕΘΕ Λάρισας και το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος και για ντοκιμαντέρ, παντομίμα και video art

Η δισκογραφία της περιλαμβάνει γύρω στους τριάντα δίσκους με συνθέσεις Ελλήνων συνθετών, παραδοσιακά τραγούδια από διάφορες χώρες , ελεύθερους αυτοσχεδιασμούς και δικά της τραγούδια.

 

Δισκογραφία:

Καρυωτάκης – 13 τραγούδια (1982, συνθέσεις Λένα Πλάτωνος σε ποίηση Κώστα Καρυωτάκη)

Το ’62 του Μανου Χατζιδάκι (1983, συνθέσεις Μάνος Χατζιδάκις, ενορχήστρωση Λένα Πλάτωνος)

Ζει ο βασιλιάς Αλέξανδρος; (1983, συνθέσεις Σαβίνα Γιαννάτου)

Νανουρίσματα (1985, ενορχήστρωση Νίκος Κυπουργός)
Masko (1994, με το Νίκο Τουλιάτο στα κρουστά)

Αποχαιρετισμοί της θάλασσας (1997, συνθέσεις Μιχάλης Γρηγορίου)

Αναπνοές (1997, συνθέσεις Λένα Πλάτωνος)

Rosa das Rosas (2000, συνθέσεις Σαβίνα Γιαννάτου)

Πάω να πω στο σύννεφο (2002, συνθέσεις Μάνος Χατζιδάκις)

Μουσική Δωματίων (2007)

 

Δίσκοι με τους Primavera En Salonico:

Ανοιξη στη Σαλονίκη (1995)

Τραγούδια της Μεσογείου (1998)

Παναγιές του κόσμου (1999)

Terra Nostra (2001, ζωντανή ηχογράφηση, συμμετέχει η Lamia Bedioui)

Sumiglia (ECM 2005)

Songs of An Other (ECM 2007)

Songs of Thessaloniki (ECM 2015)

Συμμετοχές:

Εδώ Λιλιπούπολη (1981)

Σαμποτάζ (1981, συνθέσεις Λένα Πλάτωνος)

Μίλα μου για μήλα (1985, συνθέσεις Π.Παπασταύρου)

Ερωτόκριτος και Αρετούσα (1985)

Η ηχώ και τα λάθη της (1985, συνθέσεις Λένα Πλάτωνος)

Ο Οδυσσέας στο ποτάμι (1985, συνθέσεις Μ.Γρηγορίου)

Μinimal suite – Double image (1986, συνθέσεις Β.Κατσούλης)

Εν Αθήναις (1986, συνθέσεις Νίκος Κυπουργός)

Λεπιδόπτερα (1986, συνθέσεις Λένα Πλάτωνος)

Νέα εκδρομή (1986, συνθέσεις Νίκος Μαμαγκάκης)

Το αηδόνι του αυτοκράτορα (1989, συνθέσεις Λένα Πλάτωνος)

Μαρία Ντολόρες Παρελθόν (1990, συνθέσεις Δ.Μαραγκόπουλος)

Ερωτική πρόβα (1991, συνθέσεις Δ.Λάγιος)

Το φλυτζάνι (1991, συνθέσεις Π. Δουρδουμπάκης)

Ινα τι (1992, συνθέσεις Δ.Λάγιος)

Ατασθαλίες (1993, συνθέσεις Βασίλης Νικολαΐδης)

Die zweite heimat (1993, συνθέσεις Ν.Μαμαγκάκης)

Ιστορίες αποχαιρετισμού (1996, συνθέσεις Δημήτρης Καμαρωτός)

Σκοτεινή πράξη (1997, συνθέσεις Μ.Γρηγορίου)

Μεσ’ απ΄το σκοτάδι (1997, συνθέσεις Β.Κατσούλης)

Τέμπλο (1997, συνθέσεις Γ. Χριστιανάκης)

Womad Festival – What summer is made for (1997, συμμετοχή στη ζωντανή ηχογράφηση του τραγουδιού La Salio De La Mar Le Galaria μαζι με τους Primavera En Salonico)

Μελωδίες της ανατολής (1997)

Ομαδική απόδραση – Όπως η θάλασσα (1998)

Vananda (1998, συνθέσεις Ανδρέας Γεωργίου)

Τα ρόδινα ακρογιάλια (1999, συνθέσεις Δ.Κατακουζηνός)

Μικρό έπος για τον Ανδρέα Ροδινό (1999, συνθέσεις Ανδρέας Γεωργίου)

Mικρές αγγελίες (1999)

Εδώ Λιλιπούπολη (2001, ζωντανή ηχογράφηση με τη συμφωνική του Βόλου και παιδική χορωδία)

Τα μυστικά του κήπου (2001, συνθέσεις Νίκος Κυπουργός)

Mode Plagal III (2001)

Lilly’s story (2003, συνθέσεις Ν.Μαμαγκάκης)

 

 

Website: www.savinayannatou.com

X