Μια γιορτινή βραδιά για τον Φοίβο Δεληβοριά

foivoskipos8 Μία γιορτινή, ενθουσιώδης βραδιά
για τον ΦΟΙΒΟ ΔΕΛΗΒΟΡΙΑ
στον Κήπο του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών
(σε πείσμα του καιρού..)

Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2016

Με μία υπέροχη, γιορτινή συναυλία με τίτλο «Επιστροφή στην Εδέμ», ολοκλήρωσε ο Φοίβος Δεληβοριάς την καλοκαιρινή του περιοδεία το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου, στον Κήπο του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών.
Πλήθος κόσμου έσπευσε να συμμετάσχει στη γιορτή γεμίζοντας από νωρίς τον πιο όμορφο κήπο της Αθήνας, παρά τον άστατο φθινοπωρινό καιρό και την απειλή της βροχής. Και μέσα σε μία χαρούμενη και ενθουσιώδη ατμόσφαιρα, απόλαυσε τον πιο αγαπημένο τραγουδοποιό της γενιάς του στην επιστροφή του στη δική του «Εδέμ» αλλά και στην προσπάθειά του να απολαύσει παρέα με τους φίλους του τον απαγορευμένο καρπό, χωρίς να χάσει κανείς την αθωότητά του.
foivoskipos3

Όλα τα νέα και ήδη πολυαγαπημένα τραγούδια από την «Καλλιθέα», το τελευταίο άλμπουμ του Φοίβου ήταν εκεί, μαζί με τα παλιότερα αλλά και τις ιστορίες που ξέρει να λέει με το μοναδικό του τρόπο.

Και όπως λέει ο ίδιος:

«Ευχαριστώ τα αδέρφια μου τους Πρωτοπλάστους, που ήταν εκεί σε αυτήν την τόσο Άλλη βραδιά, όπου μεταξύ άλλων δώσαμε κι ένα γερό μάθημα στην ΕΜΥ! Ευχαριστώ τους “ένδοξους μπάσταρδους” μουσικούς μου Σωτήρη Ντούβα, Κωστή Χριστοδούλου, Yoel Soto και Κώστα Παντέλη, την υπέροχη ερμηνεύτρια Ειρήνη Αραμπατζή (ό,τι είπα, δεν θα λέγονταν αν ήταν λόγια του ενός), τον ηχολήπτη Γιάννη Πετρόλια (ο καλύτερος πάντα, ο “ήχο” de puta, o γκρανμάϊστερ). Κι ευχαριστώ και σένα Δημήτρη Μακρή γι’ αυτό το βλέμμα που τα αλλάζει όλα. Και όλους όσοι δούλεψαν με αγάπη ώστε να γεμίσει η Εδέμ μας σαν κιβωτός. Και τώρα, ας μαζευτούμε στο τραπέζι: έχουμε μήλο!

Φωτογραφίες: Δημήτρης Μακρής

foivoskipos7

X