Γαλάνη-Τσαλιγοπούλου-Νέγκα@London

ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΑΛΑΝΗ-ΕΛΕΝΗ ΤΣΑΛΙΓΟΠΟΥΛΟΥ-ΓΙΩΤΑ ΝΕΓΚΑ

Singing Greece: a tribute
SOLD OUT ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ ΣΤΟ BARBICAN CENTRE​/ΜΙΑ ΜΑΓΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ ΣΕ ΕΝΑ ΚΑΤΑΜΕΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ

Η Ark4Art και η PROSPERO παρουσίασαν τη Δήμητρα Γαλάνη, την Ελένη Τσαλιγοπούλου και τη Γιώτα Νέγκα χτες βράδυ στο Barbican Centre σε μία μεγάλη συναυλία που έγινε sold out και θα μείνει στην ιστορία.

Οι τρεις σπουδαίες ερμηνεύτριες ήρθαν για πρώτη φορά στο Λονδίνο μαζί και παρουσίασαν ένα πρόγραμμα βασισμένο στο λαϊκό τραγούδι. Μια παράσταση – θρίαμβο που παρακολούθησαν 2000 άτομα, σε ένα ασφυκτικά γεμάτο θέατρο, αποθεώνοντας τις τρεις μεγάλες κυρίες του ελληνικού τραγουδιού. Έλληνες, Βρετανοί και θεατές διαφόρων εθνικοτήτων έγιναν ένα με όχημα τα σπουδαία τραγούδια μεγάλων συνθετών.Το χειροκρότημα του κοινού και ο ενθουσιασμός ήταν τέτοιος που δεν άφηνε τις τρεις ερμηνεύτριες στο τέλος να φύγουν από τη σκηνή.

Στο πρόγραμμα αυτό όλα και όλοι είχαν λόγο: Χατζιδάκις, Θεοδωράκης, Τσιτσάνης, Παπαϊωάννου, Ξαρχάκος, Λοΐζος, Ζαμπέτας αλλά και Πάνου, Καλδάρας, Μητσάκης, Μούτσης, Σπανός, Νικολόπουλος. Δίπλα στους μεγάλους δημιουργούς, σμυρναίικα αλλά και παραδοσιακά και σύγχρονα τραγούδια βρήκαν τη θέση τους με τρόπο απλό, μαγικό.

Οι τρεις κυρίες, με χαρά και μεγάλο σεβασμό τραγούδησαν αυτά που διατηρεί μέσα μας η μνήμη, τραγούδια που άντεξαν στο χρόνο.

Με τους 9 εξαιρετικούς μουσικούς τους έστησαν στην κατάμεστη αίθουσα του Barbican Center μια μεγάλη γιορτή και μια ανεπανάληπτη παράσταση που έχει χαραχτεί στις μνήμες όλων όσων την έζησαν απο κοντά. Μία συναυλία απόδειξη πως το καλό ελληνικό τραγούδι αντέχει στο χρόνο και μεταφέρεται στις καρδιές των απανταχού Ελλήνων ενεργό και ακέραιο.



 

Singing Greece: A Tribute
featuring Dimitra Galani + Eleni Tsaligopoulou + Giota Nega
6 February 2017 / 19:00
Hall –  Address: Barbican Centre,Silk Street London,EC2Y 8DS
Underground: Barbican, Moorgate

ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ-6 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 
Μία μεγάλη γιορτή για το λαϊκό τραγούδι στο Barbican! Τρεις γυναίκες. Τρεις ερμηνεύτριες. Τρεις ξεχωριστές διαδρομές.

Η Ark4Art και η PROSPERO παρουσιάζουν τη Δήμητρα Γαλάνη, την Ελένη Τσαλιγοπούλου και τη Γιώτα Νέγκα στις 6 Φεβρουαρίου στο Barbican σε μία μεγάλη συναυλία στο Λονδίνο. Η εταιρεία Prospero σε μια προσπάθεια παρουσίασης και προώθησης συναυλιακών προτάσεων των καλλιτεχνών που εκπροσωπεί σε καταξιωμένους χώρους και του εξωτερικού, συνεργάζεται με τη νέα, αλλά δυναμική εταιρεία Αrk4Art με έδρα στο Λονδίνο, ενώνοντας τις δυνάμεις τους σε συμπαραγωγές υψηλών προδιαγραφών, σε ένα θέατρο καταξιωμένο όπως το Barbican, στη σκηνή του οποίου ελάχιστοι Έλληνες καλλιτέχνες έχουν παρουσιάσει το έργο τους μέχρι σήμερα.

Οι τρεις σπουδαίες ερμηνεύτριες ένωσαν τις φωνές τους για πρώτη φορά το χειμώνα που μας πέρασε, παρουσιάζοντας ένα πρόγραμμα βασισμένο στο λαϊκό τραγούδι. Το αποτέλεσμα ήταν μία σειρά μαγικών παραστάσεων που αγκαλιάστηκαν από το κοινό, έγιναν sold out, γνώρισαν αλλεπάλληλες παρατάσεις και μία άκρως πετυχημένη καλοκαιρινή περιοδεία.
O θρίαμβος λοιπόν συνεχίζεται και εκτός Ελλάδος με πρώτη στάση στο Λονδίνο!

Οι τρεις κυρίες, με χαρά και μεγάλο σεβασμό τραγουδούν αυτά που διατηρεί μέσα μας η μνήμη, τραγούδια που άντεξαν στο χρόνο, στις αυθεντικές τους εκτελέσεις αλλά και διασκευασμένα. Μαζί τους στη σκηνή και η ομάδα των 9 εξαιρετικών μουσικών που ενώνει την Ανατολή με τη Δύση, το κανονάκι με την ηλεκτρική κιθάρα, τους πολιτισμούς που φέρουν και δένουν τα τραγούδια μεταξύ τους.
«Κάθε μας παράσταση θέλουμε να είναι μια γιορτή»! Αυτό μας υποσχέθηκαν με μια φωνή και αυτό θα κάνουν και στο Barbican, στο Λονδίνο. Μην τις χάσετε!

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:

Γιαννακόπουλος Σεραφείμ (ντραμς)
Διαμαντής Αργύρης (κρουστά)
Κατσίκης Νίκος (μπουζούκι, τζουρά)
Κωνσταντίνου Θωμάς (ούτι, λαούτο, μπουζούκι)
Μάνεσης Σπύρος (πιάνο)
Προβής Στέλιος (μπάσο)
Τσαρδάκας Απόστολος (κανονάκι, μπαγλαμά)
Χατζηκωνσταντίνου Σπύρος (generic κιθάρες)
Χατζησταύρου  Αριστείδης (generic κιθάρες)

Επιμέλεια Προγράμματος: Μαργαρίτα Μυτιληναίου,
Δήμητρα Γαλάνη, Ελένη Τσαλιγοπούλου, Γιώτα Νέγκα

Ηχολήπτης: Γιώργος Βουδαντάς
Ηχολήπτης σκηνής: Παναγιώτης Ηλιόπουλος
Φωτισμοί: Μαρία Αθανασοπούλου
Φωτογραφία αφίσας: Τάσος Βρεττός
Φωτογραφία live: Γιάννης Μαργετουσάκης
Artwork αφίσας: Κωνσταντίνος  Γεωργαντάς

X