ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΑΛΑΝΗ «Έρωτα εσύ…» after

Τρεις μαγικές sold out παραστάσεις στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

Σε κατάμεστες αίθουσες, μπροστά σε ένα συγκινημένο και ενθουσιώδες κοινό πραγματοποιήθηκαν οι τρεις εξαιρετικές sold out παραστάσεις της Δήμητρας Γαλάνη με τίτλο «Έρωτα εσύ…» στις 14 & 15 Φεβρουαρίου στην Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών και στις 23 του ίδιου μήνα στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης. Τρεις μαγικές συναυλίες που συγκέντρωσαν πλήθος κοινού που έσπευσε να αγοράσει τα εισιτήρια από νωρίς, καθιστώντας τις sold out, προκειμένου να απολαύσει την ξεχωριστή ερμηνεύτρια και τους συνεργάτες της σε ένα μοναδικό μουσικό ταξίδι στον χρόνο και στον κόσμο.

Το αφιέρωμα «Έρωτα εσύ…» ήταν μια μουσική περιπλάνηση στον ερωτικό λόγο και σε θεσπέσιες μουσικές που έχουμε λατρέψει. Η Δήμητρα Γαλάνη παρουσιάστηκε στην αρχή του 2020 με «άλλη» διάθεση, πιο ποπ, πιο ηλεκτρική και σαφώς πιο «διεθνική» επιλέγοντας πολύ γνωστά και αγαπημένα τραγούδια από το σπουδαίο ρεπερτόριό της. Δουλεύοντας μαζί και σταθερά με τους προικισμένους μουσικούς που αποτελούν το γκρουπ της έφτιαξε ένα μουσικό σκηνικό καθαρά ερωτικό και ταξιδιάρικο, σωματικό και φευγάτο παράλληλα. Από την αρχή παρουσίασε ισότιμα στο πλευρό της δύο δημιουργικούς μουσικούς της νεότερης γενιάς, αλλά και εξαιρετικούς τραγουδιστές, την ελληνοβραζιλιάνα βραβευμένη συνθέτρια και τραγουδοποιό Κατερίνα Πολέμη και τον ταλαντούχο συνθέτη Ευστάθιο Δράκο. Υποστηρίζοντας σταθερά τους νέους καλλιτέχνες έδειξε και σε αυτές τις παραστάσεις πόσο τους θαυμάζει και πόσο αγαπά να συνεργάζεται μαζί τους δίνοντας χώρο και φωτίζοντας τους. Στην περίπτωση των τριών αυτών συναυλιών η Δήμητρα Γαλάνη δημιούργησε έναν υπέροχο ερωτικό διάλογο ανάμεσα στην ίδια και την αισθαντική και δυναμική Κατερίνα Πολέμη και αντίστοιχα έκανε το ίδιο και με τον ευαίσθητο και πιο εσωτερικό Ευστάθιο Δράκο βάζοντας ως μέσο έκφρασης τραγούδια που αποτελούν διεθνή διαχρονικά στάνταρντ (βραζιλιάνικα, αγγλικά και κυρίως ελληνικά). Έτσι κατάφερε να μιλήσει κατευθείαν στην καρδιά, στο σώμα, στο μυαλό, στις αισθήσεις μας κάνοντας το κοινό να χειροκροτάει ασταμάτητα στο τέλος κάθε τραγουδιού και δείχνοντας με τον πιο αυθόρμητο τρόπο (φωνάζοντας το όνομά της) τη συγκίνηση που του μετέδιδαν οι επιλογές και οι ερμηνείες της ίδιας και των ταλαντούχων νέων καλλιτεχνών. Ειδική συμμετοχή στο πρόγραμμα αυτό είχε και η τραγουδοποιός και ερμηνεύτρια Παυλίνα Βουλγαράκη με δύο τραγούδια κερδίζοντας μαζί με όλους την αναγνώριση και το χειροκρότημα του κοινού σε κάθε παράσταση.


Μαζί της στη σκηνή ήταν οι έξι εξαίρετοι μουσικοί, μόνιμοι συνεργάτες της εδώ και καιρό, οι οποίοι μας αιφνιδίασαν ξανά με απρόσμενες διασκευές, δίνοντας μια νέα προσέγγιση στα ωραιότερα ερωτικά τραγούδια κάθε εποχής από το ελληνικό και παγκόσμιο ρεπερτόριο.

Το πρόγραμμα της παράστασης επιμελήθηκαν η Δήμητρα Γαλάνη και η ραδιοφωνική παραγωγός Μαργαρίτα Μυτιληναίου.

Η επιτυχία αυτών των παραστάσεων θα συνεχιστεί και το καλοκαίρι, σε επιλεγμένες πόλεις και χώρους σε όλη την Ελλάδα και την Κύπρο. Μετά το Πάσχα θα ανακοινωθούν οι πρώτοι σταθμοί της περιοδείας. Μέχρι τότε κρατάμε ζωντανή την ανάμνηση αυτών των παραστάσεων και ανυπομονούμε για την επόμενη συνάντησή μας!

Έπαιξαν οι μουσικοί:
Σεραφείμ Γιαννακόπουλος | τύμπανα
Στέλιος Προβής | μπάσο
Σπύρος Μάνεσης | πιάνο
Μηνάς Λιάκος | κιθάρα
Γιάννης Ράλλης | κιθάρα
Ορέστης Μπενέκας | πλήκτρα

Φωτογραφίες παραστάσεων στο ΜΜΑ: Γιάννη Μαργετουσάκης

ΠΑΡΑΓΩΓΗ: PROSPERO – OMMA & ΟΜΜΘ


X