100 χρόνια Τσιτσάνης

PHOTO OMMA TSITSANIS 5

ΕΝΑ ΜΑΓΙΚΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ
20 & 21 /1 : ΒΑΣΙΛΗΣ ΤΣΙΤΣΑΝΗΣ «100 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ»

Συμμετείχαν:
ΣΤΑΥΡΟΣ ΞΑΡΧΑΚΟΣ: Διεύθυνση Ορχήστρας
ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΑΛΑΝΗ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΑΡΒΑΝΙΤΑΚΗ: Ερμηνεία
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 20 και την Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2015 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών το κεντρικό εορταστικό αφιέρωμα στο έργο του Βασίλη Τσιτσάνη, με αφορμή τα 100 χρόνια από τη γέννηση του.

Στην κατάμεστη αίθουσα «Χρήστος Λαμπράκης» του Μεγάρου Μουσικής, ο Σταύρος Ξαρχάκος που διήυθυνε την ορχήστρα και είχε την καλλιτεχνική επιμέλεια του προγράμματος, η Δήμητρα Γαλάνη και η Ελευθερία Αρβανιτάκη που ερμήνευσαν τα τραγούδια του Βασίλη Τσιτσάνη και οι δεξιοτέχνες μουσικοί της ορχήστρας, προσέφεραν δύο συναρπαστικές μουσικές βραδιές σε όσους παρευρέθηκαν, τιμώντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τη μνήμη και την προσφορά του σημαντικότερου από τους δημιουργούς της ελληνικής λαϊκής μουσικής και τραγουδιού του 20ου αιώνα.

Διατηρώντας τη βαθύτερη ουσία και τη λαϊκή μουσική ευγένεια του έργου του Βασίλη Τσιτσάνη, ο Σταύρος Ξαρχάκος με τις εμπνευσμένες, αριστοτεχνικές του ενορχηστρώσεις και οι δύο κορυφαίες ερμηνεύτριες, προσέδωσαν στα τόσο γνωστά και αγαπημένα αυτά τραγούδια μία νέα διάσταση ερμηνείας, ανανεώνοντας τη μουσική τους ουσία και αποκαλύπτοντας νέες παραμέτρους.

Οι συναυλίες αυτές έφεραν στο Μέγαρο Μουσικής αρκετούς επώνυμους καλλιτέχνες, ανάμεσά τους και τους: Σπύρο Σακκά, Μαρινέλα, Άλκηστη Πρωτοψάλτη, Νατάσα Μποφίλιου, Θέμη Καραμουρατίδη, Ηρώ Σαϊα, Γιώργο Χατζημιχάλη, Δήμο Αναστασιάδη, Γιάννα Βασιλείου.

Το αφιέρωμα στον Βασίλη Τσιτσάνη στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της οικογένειας Τσιτσάνη και διοργανώτρια εταιρία την Prospero

 

X